256 LeftBook Your Seat

ECDL Standard sertifikat

ECDL Standard sertifikat

ECDL – European Computer Driving Licence (Evropska licenca računarskih veština) je međunarodno priznat sertifikat u više od 140 zemalja sveta koji se odnosi na upotrebu računarskih tehnologija. Kreiran od strane stručnjaka i odobren od strane brojnih uglednih institucija, ECDL predstavlja jedan od najrasprostranjenijih standarda informatičke pismenosti i potvrdu da onaj ko ga poseduje može i ume da koristi računar i računarske aplikacije na najvišem nivou.

Na LINK Examinations Institute kandidati mogu da steknu neki od tri ECDL sertifikata:

  1. ECDL Base;
  2. ECDL Standard;
  3. ECDL Expert;

Koje ćete oblasti savladati kada steknete ovaj sertifikat?

U vremenu kada je korišćenje interneta postalo svakodnevica, ECDL Standard sertifikat treba da ima svako ko koristi internet. ECDL Standard je namenjen svima koji žele da nauče da što bolje koriste personalni računar, unaprede poznavanje računarskih aplikacija, lakše pronalaze informacije na internetu i steknu napredna znanja iz informaciono-komunikacionih tehnologija.

ECDL Standard sertifikat predstavlja viši nivo znanja u oblasti računarskih tehnologija od bazičnog ECDL sertifikata i obuhvata četiri osnovna modula (ECDL Base) i dva standardna modula:

 

Kako da se pripremite za njega?

U zavisnosti od nivoa znanja koje ima kandidat, postoji nekoliko načina za pripremu kako bi se došlo do ECDL Standard sertifikata. Možete se spremati u ECDL test centrima, koji nude pripremnu obuku, možete se samostalno pripremati koristeći adekvatnu autorizovanu literaturu ili jednostavno možete polagati za ECDL Standard sertifikat bez prethodne obuke, ako smatrate da imate znanja za to.

Na ovom linku možete pronaći materijale za pripremu testa, kao i pitanja koja će vam pomoći da se što jednostavnije pripremite za ECDL Standard ispit.

 

Kako i kada se polaže ispit?

Termine za polaganje ECDL Standard ispita na LINK Examinations Institute možete dobiti putem imejl-adrese: office@leinstitute.org.

Copyright LINK Examinations Institute | Privatnost korisnika